Nauti vesillä olosta

Canomaran ZIP on kanootti, jota ei saa helposti kaatumaan. Se liukuu vaivattomasti, ja sillä oppii liikkumaan vesillä nopeasti – ilman pelkoa kastumisesta. ZIP soveltuu myös mainiosti kalastukseen ja retkeilyyn – tai vaikka apuveneeksi isommalle alukselle.  

Canomaran zip -paljon pakattuna

Canomaran Zip syntyi ajatuksesta yhdistää kanootti, optimistijolla ja suppilauta.

Innovaatio syntyi, kun kolme eritaustaista tekijää alkoivat pohtia, miten yhdistää vesillä liikkumisen nautinto, helppous ja turvallisuus. Näistä ajatuksista luotiin Canomaran Zip – uudenlainen vesillä liikkumisen väline. 

uutta luomassa

Canomaran Zipin taustalla on tiimi, jossa yhdistyvät venekaupan ja -trendien ymmärtäminen, veneenrakentamisen parhaat perinteet sekä moderni muotoiluajattelu. Janne Kevo on pitkän linjan toimija venemaailmassa, veneenveistäjä Hannu Hietalalla on vuosikymmenien tieto-taito veneiden rakentamisesta ja Tuomas Mujunen on monialainen suunnittelija, muotoilija ja arkkitehti.

"Ominaisuuksien tasapaino"

Veneenrakentaja Hannu Hietala vastaa Canomaranin tuotanto- ja tuotekehitys­prosessista. Hiljaisen ja vaatimattoman oloinen mies syttyy, kun puheeksi tulevat veneet.

Hannulla on monien vuosikymmenten kokemus veneiden rakentamisesta. Tämän kokemuksen tuoma ymmärrys veneistä on tehnyt Canomaran ZIPistä niin ainutkertaisen ominaisuuksiltaan. Myös lasikuitu­­rakentamisessa Hannu on ollut mukana ‒ lähes niin kauan kuin sitä on tehty.

Lasikuiturakenteisen Canomaranin ZIPin valmistus on monivaiheinen prosessi, jossa ei tehdä kompromisseja – jokainen yksityiskohta hiotaan huolella valmiiksi. Käsin tehty laminointi takaa ZIPin laadun ja kestävyyden vuosiksi. ZIP ei ole vain luotettava ja turvallinen; se on myös viimeistelty ja tyylikäs.

 

"Uskomattoman näppärä!"

Janne Kevon myyntiura eri puolilla maailmaa tuo Canomaran-tiimiin ymmärrystä kansainvälisten markkinoiden vaatimuksista.

Jannella on vuosikymmenten kokemus maailman johtavien brändien markkinoista auto- ja venealalla. Hän rakastaa vesillä oloa kaikissa sen eri muodoissa ja on intohimoinen uutuuksien testaaja. Canomaran ZIPiä Janne ollut kehittämässä ensimmäisestä versiosta lähtien, ja hän tuonut sen muotoiluun arvokkaita huomioita nykypäivän veneilystä.

Janne osaa haastaa myös jo tehtyjä ratkaisuja ja kannustaa tiimiä jatkuvasti pohtimaan parannuksia. Hänen kokemuksensa avaa ymmärrystä siitä, mitä käyttäjät odottavat ZIPiltä ja mitä ominaisuuksia he arvostavat.

En ole ikinä tykännyt melomisesta ja nyt jo rakastan sitä”, oli Jannen ensikommentti ZIPin testiversioista.

"Sulavaa muotoilua"

Tuomas Mujunen on suunnittelun moniosaaja, arkkitehti ja brändin­rakentaja. Häneltä löytyy kokemusta muotoilun eri osa-alueilta, niin tuote- ja kaluste­suunnittelusta kuin sisustus­suunnittelusta ja arkkitehtuuristakin. Hän on myös Proto ‒ Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n puheenjohtaja.

Tuomaksen monipuolinen osaaminen suunnittelijana on luonut sen, miltä Canomaran ZIP näyttää. Sen muotoilussa on haettu modernia ja erottuvaa ilmettä, jossa yhdistyvät myös turvallisuus ja ominaisuudet – form follows function. Värimaailma puolestaan on hakenut innoituksensa 70-luvun reippaista ja raikkaista väreistä.

Halusin, että ZIPissä yhdistyvät Optimisti Jollan ja suppilaudan parhaat ominaisuudet yhdistettynä turvallisuuteen, joka saavutetaan katamaraanirungon avulla.

Tuomaksen vetämä suunnittelutoimisto Brandstein on myös Canomaranin ja Canomaran ZIP:n visuaalisten ilmeiden ja brändin takana. 

”Canomaran Zipin kehitystyössä on huomioitava, mikä on tärkeintä kullekin käyttäjäryhmälle. Metsästäjät, kalastajat, kuntoilijat ja retkeilijät arvostavat eri asioita. Siksi on pidettävä silmällä kantavuutta, liukuvuutta, tuuliherkkyyttä, suuntavakautta ja lujuutta. Canomaran­-tuoteperheen kehittelyssä haetaan näiden ominaisuuksien tasapainoa.”

”Canomaran Zip pysyy hyvin pystyssä ja on turvallinen. Melonta tuntui mukavalta ja se on hyvin suuntavakaa.”