Nauti vesillä olosta

Canomaran liukuu vedessä mukavasti ja kantokykyä riittää

Intohimosta ergonomiaan

Veli-Jussi Jalkanen on ennaltaehkäisevän terveydenhoidon asiantuntija, joka on kehittänyt istumisen ergonomisuutta optimoivan Salli-satulatuolin ja myös Canomaranin ideoija.

Innovaation taustalla on Jalkasen pitkä kokemus eri urheilulajeista ja syvällinen tieto istumafysiologiasta. Tämän huippuosaamisen yhtenä tuloksena Jalkasen Salli-tuoli onkin lanseerattu maailman terveellisimmäksi työtuoliksi.

Luotu liikkumaan

Jalkanen on soveltanut istumaterveysosaamisensa myös melomisen optimoimiseen. Canomaran Sallin suunnittelun lähtökohtana on ollut maksimoida melomisen ergonomia, mukavuus, tehokkuus ja turvallisuus.

Salli-satulaistuimella melomisen on havaittu tuottavan laaja-alaisia hyvinvointivaikutuksia muun muassa parantamalla ryhtiä ja vahvistamalla keskivartalon, käsivarsien ja hartioiden lihaksia. Sillä melominen myös poistaa hartiajännitystä.

Canomaran Salli ei kaadu, ryhti pysyy hyvänä eivätkä pakarat puudu ja se sopii kaikille vesillä liikkujille. Se on suuntavakaa ja helposti ohjattava. Melojia voi olla 1-3.

Ammattilaisten testaama

Monet huippumelojat ja melontakouluttajat ovat todenneet Canomaran Sallin istuma-asennoltaan, toimivuudeltaan, mukavuudeltaan ja vakaudeltaan ylivoimaiseksi verrattuna perinteiseen kanoottiin. Esimerkiksi Soutulegenda Pertti Karppinen sekä maajoukkuemelojat Jeremy Hakala ja Miika Dietrich ovat suositelleet Canomaran Sallia.

ominaisuuksien tasapainoa

Veneenrakentaja Hannu Hietala vastaa Canomaranin tuotanto- ja tuotekehitysprosessista. Hiljaisen ja vaatimattoman oloinen mies syttyy, kun puheeksi tulevat veneet.

Intohimo ja osaaminen veneenrakentamiseen on tullut usean sukupolven aikana. Isän ja sedän kanssa ammatikseen veneitä rakentanut Hannu Hietala on syntynyt veden äärellä. Iin Kuivaniemellä on kautta aikain eletty vesillä. Perämeren pohjoisimmalla kaarella elanto on hankittu merellä, joella ja järvillä liikkumalla, ja veden päällä liikkumisen välineet opeteltu tekemään omin käsin. Kuivaniemi onkin tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta osaamisesta veneenrakentamisessa.

”Olen suunnitellut ja rakentanut veneitä vuosikymmeniä ja vetänyt lukuisia alan kursseja. Tieto-taito tulee verenperintönä isältä. Isän tekemät veneet olivat aikoinaan isoimpia paikkakunnalla ‒ sanoivat, että koko joki tyhjenee, kun niin isoilla veneillä lähdetään liikenteeseen. ”

Myös lasikuiturakentamisessa Hannu on ollut mukana ‒ lähes niin kauan kuin maailmassa on lasikuiturakentamista tehty. Lasikuiturakenteisen Canomaranin valmistus on monivaiheinen prosessi, jonka valmistuksessa ei tehdä kompromisseja. Viimeisimmätkin yksityiskohdat pohditaan huolella valmiiksi.

Tuotetta testaavat niin maailmanluokan urheilijat ja ihmiskehon ammattilaiset kuin omaksi ilokseen kuntoilevat ja harrastajat. Hannu hakee usein itsekin melomalla tuntumaa Canomaraniin erilaisissa olosuhteissa. Tuotteen tunteminen on oltava ”selkäytimessä” – vain siten rakentamisesta saadaan täydellistä.

”Canomaranin kehitystyössä on huomioitava, mikä on tärkeintä kullekin käyttäjäryhmälle. Metsästäjät, kalastajat, kuntoilijat ja retkeilijät arvostavat eri asioita. Siksi on pidettävä silmällä kantavuutta, liukuvuutta, tuuliherkkyyttä, suuntavakautta ja lujuutta. Canomaranin tuotekehittelyssä haetaan näiden ominaisuuksien tasapainoa.”

”Canomaran pysyy taatusti pystyssä ja on turvallinen. Melonta tuntui mukavalta ja se on hyvin suuntavakaa. Kanootin sisälle mahtuvat helposti kalastusvälineet ja runsaatkin eväät. Canomaran on mainio menopeli kalastukseen, kesämökille ja kuntomelontaan”.

- Miika Dietrich, MM-tason kilpameloja